PODRUM MILOJEVIĆ
09:00-22:00
Milete Stevanovic br 12,
+381118158895
+381658803414
podrummilojevic@gmail.com
http://www.podrummilojevic.rs
Sala za degustaciju
U degustacionoj sali dočekaće Vas domaćin pričom o zeočkim vinogradima, proizvodnji vina i rakije. Sala sa 40-tak mesta je urađena u etno stilu u kombinaciji cigle i drveta. Ovde se mogu organizovati razne degustacije naših vina i rakije sa pratećim gurmanskim specijalitetima koji su pripremljeni kod nas (hleb iz furune , kajmak, pršute , razne vrste mesa, sireva).
Sačuvaj vizit kartuDa biste sačuvali karticu morate biti ulogovani.
Obilazak vinograda
Danas podrum Milojević poseduje gotovo tri hektara vinograda u kome su zastupljene stone sorte "muskat hamburg, muskat italija, afuz ali i cardina" , kao i vinske sorte "vranac, kaberne sovinjon, šardone i smederevka". Na tradicionalan način se od probranog grožđa pripremaju i proizvode ova vina.
Sačuvaj vizit kartuDa biste sačuvali karticu morate biti ulogovani.
Vino Kaberne sovinjon barik
Kaberne sovinjon barik je sorta vina koja se neguje i pazi na padinama zeočkih vinograda. Tajna ovog kabernea je u probranom grožđu i odležavanju u hrastovim buradima a to je rezultat umeća vinara iz ovoga kraja. Kaberne Sovinjon Barik - je suvo stono crveno vino, koje je proizvedeno na tradicionalni način i odležalo je u barik buradima. Ukus je voćni, pun tonova i blago opor, što je karakteristično za ovo vino, kombinuje se sa tamnim vrstama mesa i mesom divljači. Preporučena temperature serviranja je od 16-18C.
Sačuvaj vizit kartuDa biste sačuvali karticu morate biti ulogovani.
Vino Kaberne sovinjon
Kaberne sovinjon je suvo stono crveno vino i priprema se od sorte pažljivo probranog negovanog grožđa. Odlikuje ga jaka boja i buke pun tonova i mirisa a ukus je blago opor. Proizveden je na tradicionalan način. Vino se kombinuje sa mesom divljači i tamnim vrstama mesa. Preporučena temperature serviranja je od 16-18C.
Sačuvaj vizit kartuDa biste sačuvali karticu morate biti ulogovani.
Vino Smederevka
Na padinama zeočkih vinograda od sorte belog grožđa napravili smo bistro i moderno vino "Smederevka". Odlikuje se svežinom, bistrinom i blagim mirisom koji dočarava miris jabuke. Smederevka je suvo stono vino koje je proizvedeno iz sopstvenog vinograda. Vino je voćno, lepršavo sa dugom i čistom završnicom. Preporučuje se u kombinaciji sa belim vrstama mesa i u kombinaciji svih vrsta riba. Preporučena temperature serviranja je od 9-11C.
Sačuvaj vizit kartuDa biste sačuvali karticu morate biti ulogovani.
Vino Hamburg
Muskat Hamburg je stono suvo vino proizvedeno od grožđa sorte " Hamburg" iz sopstvenog vinograda. Odlikuje se svetlom rubin bojom, veoma je skladno, meko i pitko. Priprema se na tradicionalni način. Svrstava se u roze. Može se piti uz lagana jela, bela mesa i salate. Temperatura konzumiranja od 10–12 C.
Sačuvaj vizit kartuDa biste sačuvali karticu morate biti ulogovani.
Vino Vranac
Vranac – je suvo stono crveno vino. Vino se priprema od pažljivo probranog grožđa sorte " Vranac " iz našeg vinograda na tradicionalan način. Vino ima jaku crvenu boju i jak buke bogat tonovima. Preporučuje se u kombinaciji sa mesom divljači i sa tamnim vrstama mesa. Preporučena temperature serviranja 16-18C.
Sačuvaj vizit kartuDa biste sačuvali karticu morate biti ulogovani.
Vino Šardone
Šardone je suvo stono vino bogato tonovima i raskošnom voćnom završnicom. Dobijeno je od blago ceđenog i najbolje probranog grožđa sa padina zeočkih vinograda.
Sačuvaj vizit kartuDa biste sačuvali karticu morate biti ulogovani.
Rakija Lozovača
Lozovača je pripremljena od grožđa iz našeg vinograda mekog ukusa , nežne arome od kojih nastaju vrhunska vina. Pripremljena je na tradicionalan način Alkohol: 50%
Sačuvaj vizit kartuDa biste sačuvali karticu morate biti ulogovani.
Rakija Komovica
Komovica pripremljena na tradicionalan način od komine groždja iz našeg vinograda. Alkohol: 50%
Sačuvaj vizit kartuDa biste sačuvali karticu morate biti ulogovani.
Rakija Šljivovica
Šljivovica je domaća rakija od šljive. Proizvedena je od probranih plodova šljiva iz našeg šljivika, tradicionalni način i odlikuje je harmonija mirisa i ukusa. Alkohol: 50%
Sačuvaj vizit kartuDa biste sačuvali karticu morate biti ulogovani.